Τοπικες Ειδησεις

“Αγώνας δρόμου” για να μοιραστούν οι μάσκες στα σχολεία της Βοιωτίας-κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις

Εντός της ημέρας αναμένεται να φθάσουν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι μάσκες που θα διανεμηθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, την ερχόμενη Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία.

Η ΚΕΔΕ, που έχει αναλάβει τη σχετική διαδικασία, καλεί τους δήμους “σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία’.

Στη Βοιωτία, οι μάσκες θα παραδοθούν στο Δήμο Λεβαδέων και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα διανεμηθούν στους υπόλοιπους δήμους και στη συνέχεια στα σχολεία.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, δήλωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα και η  διαδικασία θα γίνει βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, που έχει εκπονηθεί.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΣΕΙΡΙΟΥ fm, υπάρχουν δήμαρχοι που έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για το εάν η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το πρωί της Δευτέρας.

Προβλήματα όμως διαπιστώνονται και με τα κενά στις θέσεις των σχολικών καθαριστριών που λόγω της πανδημίας θα έπρεπε να είναι αυξημένες.

Για έλλειψη σχεδιασμού κατηγόρησαν την κυβέρνηση η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης.

Η μεν πρώτη αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη, στην έλλειψη καθαριστριών, στις καθυστερήσεις ορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών και στην καθυστέρηση  διανομής των μασκών.

Η κ. Πούλου χαρακτήρισε απροετοίμαστη την κυβέρνηση και όπως τόνισε η ευθύνη για τις μάσκες έπεσε στην ΚΕΔΕ, που κάνει αγώνα δρόμου, ενώ θα έπρεπε να την αναλάβουν τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά, δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο πάει, όπως λάχει, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γ. Μουλκιώτης και ευχήθηκε, λόγω της έλλειψης σχεδίου, να μην είναι θύματα πάλι τα παιδιά.

Null
To Top