Τοπικες Ειδησεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση λόγω κινδύνου πυρκαγιάς την Τετάρτη στη Βοιωτία

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τετάρτη  09/09/2020,  προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος  πυρκαγιάς  (κατηγορία 4) για την περιοχή αρμοδιότητας των Δασαρχείων Λιβαδειάς και Θηβών.

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση αρμοδιότητας των δύο Δασαρχείων από την 12η βραδινή της  08-09/2020 έως την 12η βραδινή της   09/09/2020.

Στην απαγόρευση δεν  συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων

Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ).

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες  έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση τους.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας (tpp-vio@pste.gov.gr) έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και έχει ενεργοποιήσει τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες,  ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

 

Null
To Top