Περιβάλλον

Συνεδρίαση ΣΠΟΑΚ στη Λιβαδειά

Με αφορμή την απουσία χρηματοδότησης για το τρέχον έτος καθώς και σχετικών δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε επικείμενη κατάθεση τροπολογίας για το πλαίσιο λειτουργίας των ΦΔΠΠ (φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών), τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. (σύνδεσμος προστασίας Κορινθιακού κόλπου) καθώς και οι εκπρόσωποι των οικολογικών οργανώσεων ΑΛΚΥΩΝ και ΝΗΡΕΑΣ, που συμμετείχαν στην διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, εξέφρασαν την έντονη  αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε σκέψη υποβάθμισης ή κατάργησης του ρόλου των ΦΔΠΠ.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία των 35 ΦΔΠΠ είναι ο μόνος τρόπος προστασίας των οικοσυστημάτων που έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA. Αυτή άλλωστε είναι και η απαίτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για να αντληθούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την ορθολογική διαχείριση του οικοσυστήματος.

Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η αποστολή επιστολής παρέμβασης στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς της Αντιπολίτευσης, στους αρμόδιους Υπουργούς και σε όλους τους Βουλευτές προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις τους και να τους θέσουν προ των ευθυνών τους για την προστασία του περιβάλλοντος, επιδιώκοντας και συνάντηση μαζί τους.

Null
Πατήστε για να σχολιάσετε

Πρέπει να έχετε λογαριασμό για να στείλετε σχόλιο Σύνδεση

Αφήστε απάντηση

To Top