Τοπικες Ειδησεις

Α. Ξανθός: θωράκιση της υγείας όχι σε αποσπασματικά μέτρα (φωτό)

Διαφωτιστική χαρακτήρισε τη σημερινή του περιοδεία στις δομές υγείας της Βοιωτίας ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Συνοδευόμενος από τη βουλευτής Γιώτα Πούλου και στελέχη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είχε επαφές με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των δομών.

Τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας πιέζεται, λόγω αναζωπύρωσης της πανδημίας και απαιτείται ένας κεντρικός σχεδιασμός για να καλυφθούν οι ανάγκες σε βάθος χρόνου. Όχι τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης που δεν θωρακίζουν το σύστημα και δεν μπορούν να καλύψουν, σε βάθος χρόνου όλες τις ανάγκες.

Πρότεινε τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται δωρεάν από το Δημόσιο ή να υπάρχει αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ για όσους επιλέγουν ιδιωτικά εργαστήρια.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στήριξε το σύστημα υγείας, αντέκρουσε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 βρήκε ένα μπλοκαρισμένο σύστημα υγείας και κατάφερε να το κρατήσει όρθιο, να εξασφαλίσει περίθαλψη σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους πολίτες, να αυξήσει τις ΜΕΘ κατά 120 και να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού.

Ο κ. Ξανθός συναντήθηκε στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου με το διευθυντή κ. Ροδίτη, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Χροναίο, στην ΤoΜΥ Θήβας και στο Κέντρο Υγείας Θήβας με τον συντονιστή κ. Κόρδατζη, στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου με τον διευθυντή κ. Μαλτέζη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς με τον διοικητή κ. Τσαντήλα και στο Κέντρο Υγείας Διστόμου με τον διευθυντή κ. Παπαδομιχελάκη.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των εργαζομένων στις αντίστοιχες δομές και συζητήσαμε τις ελλείψεις και τα προβλήματά τους.
Η πανδημία και οι νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί αυτή την περίοδο πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία για μια γενναία και μόνιμου χαρακτήρα επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας:
• Με προκήρυξη των 15000 θέσεων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας
• Με ανάπτυξη των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ) και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού
• Με αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού και
• Με αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους

 

Null
To Top