Περιφέρεια

“Ανασχηματισμός” αντιπεριφερειαρχών

Με μία αιφνιδιαστική απόφαση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, προχώρησε σε τροποποίηση αρμοδιοτήτων των αντιπεριφερειαρχών  ενώ ορίζει και εντεταλμένο σύμβουλο για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αντικαθιστά τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη, με τον μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας  Θανάση Καρακάντζα, ενώ  στον κ. Κυρμανίδη δίνει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος.

Είναι η πρώτη φορά που πριν ολοκληρωθεί η θητεία, έστω και η διετής, ενός χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, ανακαλείται η απόφαση της τοποθέτησής του από τον Περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα με βάση την απόφαση Σπανού ορίζονται:

  • Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας ο Αθανάσιος Καρακάντζας
  • Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας ο Ηλίας Κυρμανίδης
  • Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Γαλάνης

Ακόμα, ορίζεται ο  Ανδρεάς Τοουλιάς  έμμισθος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19.

Τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας σχετικώς με τη διαχείριση φυσικών φαινομένων, διατηρεί ο Περιφερειάρχης, συνεπικουρούμενος από τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες.

Ο κ. Σπανός δήλωσε σχετικά: «Ενόψει των σημαντικών προκλήσεων της Περιφέρειάς μας σε πεδία όπως το Περιβάλλον, η υγειονομική ασφάλεια και η Παιδεία, διαμορφώνουμε μια νέα σύνθεση χαρτοφυλακίων και αρμοδιοτήτων. Εύχομαι καλή επιτυχία στους Αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους στα νέα τους καθήκοντα. Συνεχίζουμε με ομαδικό πνεύμα, σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους μας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους πολίτες της.»

Null
To Top