Τοπικες Ειδησεις

Ανησυχία για το κρούσμα κορονοϊού στη Θήβα-αρνητικά τα πρώτα τεστ των επαφών του

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας μετά το κρούσμα κορονοϊού, που εντοπίστηκε τη Δευτέρα και αφορά έναν 40χρονο. Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι, ο 40χρονος που βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, εργάζεται σε τραπεζικό κατάστημα στη Χαλκίδα και η σύζυγος του στο Δήμο Θηβαίων, που σημαίνει ότι έρχονταν σε επαφή με πολύ κόσμο.

Άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του και από ότι έχει γίνει γνωστό αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για μια συνάδελφο της συζύγου στο Δήμο καθώς και οκτώ ακόμη δειγμάτων.

Για προληπτικούς λόγους το Δημαρχείο της Θήβας την Τρίτη, παρέμεινε κλειστό, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση του κτιρίου.Το ίδιο έγινε και στο τραπεζικό κατάστημα στη Χαλκίδα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας προχώρησε σε γραπτή ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί όσους  είχαν συναλλαγές στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τις τελευταίες 14 ημέρες να ενημερώσουν αν παρουσιάσουν ύποπτα συμπτώματα, είτε τον οικογενειακό τους γιατρό είτε το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και στο χωριό Μαυρομάτι του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, όπου ο 40χρονος, το πρωί της Κυριακής τέλεσε το μνημόσυνο του πατέρα του παράλληλα με ένα ακόμη μνημόσυνο.

Με βάση τις οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε εθελοντική καραντίνα αυτοπεριορισμού έχουν κληθεί όσοι συμμετείχαν στα δύο μνημόσυνα.

 

 

 

 

Null
To Top