Ελλάδα

Από τη Δευτέρα οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ

Η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ωθεί τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για την προστασία των πολιτών.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, οι πρώτες Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ ξεκινούν, βάσει συντεταγμένου προγράμματος, τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής ανέφερε πως ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε σήμερα (Σάββατο) την υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία Κινητών Ομάδων για την αντιμετώπιση της COVID-19. Όπως είπε, ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη τους.

Συμπλήρωσε πως η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του ΕΟΔΥ, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ᾽ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

 

 

 

 

Null
To Top