Τοπικες Ειδησεις

Άρχισαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού και στο τμήματης Θήβας

Ξεκίνησαν από την  1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού, μαζί με το τμήμα που υπάρχει στη Θήβα. Πραγματοποιούνται τα απογεύματα, από τις 17:00 μ.μ. έως και τις 20:00 μ.μ., στο χώρο του σχολείου.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97). Από το 2000 μέχρι σήμερα ιδρύθηκαν και λειτουργούν 76 ΣΔΕ σε όλη τη χώρα όπως και 23 παραρτήματα (τμήματα εκτός έδρας). Δώδεκα (12) Σχολεία λειτουργούν μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά λόγω κορονοϊού το δυναμικό του ΣΔΕ Βοιωτίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένο. Αποφοίτησαν 26 μαθητές από το ΣΔΕ Ορχομενού και 19 μαθητές από το Τμήμα της Θήβας. Αξίζει να τονιστεί  πως 7 από τους εκπαιδευομένους, έδωσαν εξετάσεις και απόκτησαν Πιστοποίηση Γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών!

Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο) και αρκετοί έχουν προχωρήσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ). Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.

Η Διεύθυνση του σχολείου στην ανακοίνωση της συγχαίρει “τους μαθητές και τις μαθήτριες, που κατάφεραν   να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης” και τους εύχεται “να έχουν καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία”.

Τηλέφωνα επικοινωνία:

ΣΔΕ Ορχομενού: 2261039045

Τμήμα Θήβας: 2262029826

Null
To Top