Τοπικες Ειδησεις

Επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Μαρίνου στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Tο Νοσοκομείο Λιβαδειάς επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ και μέλος του Π.Γ του κόμματος,  Γιώργος Μαρίνος. Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος, είχε επαφές με τη διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων.

Η περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, αποτέλεσε συνέχεια της σχετικής ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

“Μέσα από την περιοδεία και τις συναντήσεις προέκυψε ότι η κατάσταση και τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς παραμένουν στα ίδια επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς οι μόλις 13 προσλήψεις νοσηλευτών και 2 προσλήψεις γιατρών με συμβάσεις 24 μηνών που έγιναν την περίοδο της πανδημίας δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τα 158 κενά σε οργανικές θέσεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Όπως επίσης δεν επαρκούν οι έξι μόνιμες θέσεις γιατρών που έχουν προκηρυχθεί από τον Φλεβάρη, που παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθούν και το αν θα καλυφθούν στο σύνολό τους.

Η κατάσταση μάλιστα γίνεται περισσότερο προβληματική από τη στιγμή που το Νοσοκομείο Λιβαδειάς καλύπτει τις ανάγκες και των κατοίκων των γειτονικών δήμων καθώς τα Κέντρα Υγείας σε Αλίαρτο και Δίστομο είναι υποβαθμισμένα και υποστελεχωμένα, στον Ορχομενό δεν υπάρχει καν Κέντρο Υγείας, ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί στα ιατρεία ΠΕΔΥ της Λιβαδειάς και του εργατικού οικισμού των Άσπρων Σπιτιών, καθιστώντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σχεδόν ανύπαρκτη”.

Τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό επισήμανε και η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, τονίζοντας ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν μόνο μέσα από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση του επικουρικού και των συμβασιούχων κάθε είδους και με την προμήθεια του απαραίτητου και σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο Γιώργος Μαρίνος επισήμανε ότι η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζει το σύνολο των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας και προσδιόρισε ότι πρόκειται για αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Υγείας και της εμπορευματοποίησής της, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ακολουθώντας τη στρατηγική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε επίσης ότι η ΕΕ και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια στρατηγική, αντιμετωπίζοντας την Υγεία με την άθλια λογική του κόστους – οφέλους, προωθώντας την περαιτέρω εμπορευματοποίησή της και διευρύνοντας το χάσμα ανάμεσα στις δυνατότητες του δημόσιου συστήματος Υγείας και των λαϊκών αναγκών που συνεχώς αυξάνονται.

Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να “διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους για τη βελτίωση της κατάστασης και την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν, τόσο μέσα από τη Βουλή με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις όσο και στο δρόμο και στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις”.

Null
To Top