Κυριοτερες Ειδησεις

Έργα 13,6 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ

Στον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Λεβαδέων, ρίχνει το βάρος η δημοτική αρχή με έργα που ήδη εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν μέσα στην επόμενη διετία, από τη ΔΕΥΑΛ, συνολικού προϋπολογισμού  13,6 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν στην αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Λιβαδειάς, την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λιβαδειάς και την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων.

Αναλυτικότερα εντάχθηκαν τα παρακάτω έργα Αναβάθμιση και επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Λιβαδειάς”, προϋπολογισμού 5.100.000 €. Με το έργο θα επιτευχθεί ο πλήρης εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης και θα δοθεί η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων υδάτων για απεριόριστη άρδευση με καθαρό νερό.

Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης χαμηλής ζώνης και περιοχής Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς”, προϋπολογισμού 651.000 €. Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση 6.200 μέτρων δικτύου ύδρευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης και στην συνοικία Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς.

Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός) στα υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λεβαδέων”, προϋπολογισμού 1.897.714,93 €. Με την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, 41 τοπικών σταθμών ελέγχου, θα επιτευχθεί η αποδοτικότερη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης, ο ακριβής υπολογισμός του υδατικού ισοζυγίου, η άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της ποιότητας του νερού.

Σημειώθηκε επίσης, ότι η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Λιβαδειάς δίνει λύση σε ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του Δήμου τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς από την έναρξη λειτουργίας του, το 1992 καιμέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία χρηματοδότηση για τη βελτίωσή του, ενώ υπογραμμίστηκε ότι Δήμος Λεβαδέων είναι πρωτοπόρος στη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης με συστήματα ελέγχου διαρροών.

Δηλώσεις Δημάρχου

Επίσης, επισημάνθηκε ότι ήδη εκτελούνται 2 αντιπλημμυρικά έργα στη Λιβαδειά, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 700.000 € και έχει εγκριθεί η κατασκευή βιολογικού και δικτύου ακαθάρτων στην Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου, προϋπολογισμού περίπου 3,9 εκατομμυρίων €. Ταυτόχρονα υλοποιείται η επέκταση συστήματος τηλεμετρίας στο Δήμο Λεβαδέων προϋπολογισμού περίπου 580.000 €.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται περίπου στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα αυτά εντάσσονται σε ένα ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης στον Καλλικρατικό Δήμο, την πόλη της Λιβαδειάς και τα χωριά μαςΤα έργα είναι ώριμα και άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησής τους.

Μπίμης για βιολογικό καθαρισμό

Τολιας-για-έργα
Null
Πατήστε για να σχολιάσετε

Πρέπει να έχετε λογαριασμό για να στείλετε σχόλιο Σύνδεση

Αφήστε απάντηση

To Top