Τοπικες Ειδησεις

Εργαζόμενοι ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς κατά του περιορισμού των διαδηλώσεων

«Χουντικής έμπνευσης» χαρακτήρισε το ν/σ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, Νίκος Μπούρας, μιλώντας  στο ΣΕΙΡΙΟ fm.

Ο κ. Μπούρας κάλε κάθε δημοκρατικό πολίτη να αντιδράσει στην περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο Σύλλογος προχώρησε και στην έκδοση ανακοίνωσης όπου αναφέρει:

Το νομοσχέδιο αυτό προφανώς εντάσσεται στο δόγμα «νόμος και τάξη» και ανάμεσα στα άλλα, φακελώνει διαδηλωτές, προβλέπει την η αστυνομική προέγκριση των συγκεντρώσεων (!!!), δίνει υπερεξουσίες στους κατασταλτικούς μηχανισμούς κ.α.

Η κυβέρνηση, χέρι χέρι με την εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο επιχειρεί , μετά την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία, να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης, ποινικοποιώντας κάθε εργατική, κινηματική και κοινωνική διαδήλωση, γυρίζοντας μας σε σκοτεινές περιόδους για τη Δημοκρατία. Είναι σαφές ότι μετά τον εργασιακό και κοινωνικό «Μεσαίωνα» που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα στα χρόνια των μνημονίων, επιχειρούν τώρα να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, επιχειρώντας να φιμώσουν προκαταβολικά κάθε μορφή αντίδρασης, διεκδίκησης και αγώνα.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς δηλώνει πως το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις είναι αδιαπραγμάτευτο, κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του λαού και των εργαζομένων και δεν θα το αφήσουμε να χαθεί!!!

Ταυτόχρονα καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, εργάτες, αγρότες, φοιτητές και την νεολαία να ενωθούμε στην κατεύθυνση ενός αγωνιστικού – ταξικού μπλοκ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, (από σωματεία, συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές κινήσεις και παρατάξεις) και στην κοινωνία και να αντιδράσουμε άμεσα, γιατί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στη διεκδίκηση και στη διαδήλωση αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο τους εργαζόμενους.

Null
To Top