Τοπικες Ειδησεις

Ευρεία σύσκεψη για τη λειτουργία των σχολείων στο Δ. Θηβαίων

Ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές όλων των σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Δήμου Θηβαίων, του Δ. ΙΕΚ και του ΣΔΕ,  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Αναστασίου, εν όψει της έναρξης των σχολικών μαθημάτων.

Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Καμούτσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Αλεξάνδρου, η Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχ. Επιτροπής Ιουλία Κοντού, ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχ. Επιτροπής Νικόλαος Κοβάνης, η Διευθύντρια της Δνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ελένη Παπανικολάου, ο Διευθυντής της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Λάμπρος Κούτσικος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φιλιώ Πρωτόπαππα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων αρχικά ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά  δηλώνοντας ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας και υγιεινής και ότι επιδιώκεται η αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους για την ορθολογική διαχείριση των λειτουργικών δαπανών.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα των σχολείων επισημαίνοντας ότι ο Δήμος ολοκλήρωσε ταχύτατα και εντός προθεσμιών τις διαδικασίες πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ενέργειες του Δήμου για την προετοιμασία των σχολικών μονάδων με εργασίες ελαιοχρωματισμού, πρασίνου, επισκευές-επιδιορθώσεις, πλύσιμο αύλειων χώρων κ.α, σύμφωνα με τον χρόνο που είχαν περιέλθει στον Δήμο τα αιτήματα των διευθυντών.

Ακολούθησε ενημέρωση για τη διανομή υγειονομικού υλικού (μάσκες και αντισηπτικά). Σε ότι αφορά τις μάσκες, με βάση πρόσφατη ενημέρωση του Δημάρχου, θα φτάσουν εγκαίρως στην έδρα του Νομού, απ’ όπου θα τις παραλάβει ο Δήμος και θα τις διανείμει στα σχολεία, κινητοποιώντας όλο τον μηχανισμό του. Το ίδιο θα γίνει και με τα ατομικά δοχεία νερού (παγούρια), που διατίθενται από το Υπουργείο Παιδείας και τα οποία αναμένονται σύντομα.

Σε ότι αφορά τα αντισηπτικά που θα διανεμηθούν στα σχολεία, οι διευθυντές ενημερώθηκαν ότι τη διαδικασία προμήθειας καθώς και τη δαπάνη την έχει αναλάβει πλέον ο Δήμος, οι υπηρεσίες του οποίου έχουν ολοκληρώσει ήδη τη μελέτη και επισπεύδουν τις ενέργειες, ώστε εγκαίρως να καλυφθούν τα σχολεία με επαρκή ποσότητα.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, μεταξύ των οποίων και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, η οποία ενημέρωσε ότι ο Ι.Σ. θα στείλει υγειονομικές οδηγίες στα σχολεία ενώ είναι στη διάθεση των διευθυντών για οποιαδήποτε βοήθεια και ενημέρωση.

Τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν την κάθε σχολική μονάδα θα εξετασθούν από τις αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές, την Επιτροπή Παιδείας και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου που είναι στην διάθεση των εκπαιδευτικών με σκοπό την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Null
To Top