Τοπικες Ειδησεις

Γ. Μουλκιώτης: Αναγκαία η άμεση διαπλάτυνση της Ε.Ο. Θηβών – Λιβαδειάς

Με ερώτηση απευθυνόμενη στους υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης επισημαίνει ότι η Ε.Ο. Θηβών – Λιβαδειάς άρχισε να επανακατασκευάζεται από το έτος 1994 επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ενώ έκτοτε το μεγαλύτερο τμήμα της οδού παραμένει χωρίς την οιαδήποτε παρέμβαση διαπλάτυνσης και βελτίωσης.

Στην ερώτησή του, τονίζει ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού, είναι λίαν αυξημένος, δεν έχει καμία σχέση με τον φόρτο επί της οδού ούτε και αυτής της προηγούμενης πενταετίας, καθώς κινούνται οχήματα από και προς την Αττική δια της ΠΕΟ Αθηνών – Θήβας (Κάζα), από και προς την Φωκίδα, αλλά και την Φθιώτιδα. Επιπλέον, διέρχονται μεγάλα φορτηγά (προς αποφυγή των διοδίων), Ι.Χ. αυτοκίνητα ως και γεωργικά μηχανήματα, για να κινηθούν στους κάμπους των Θηβών, Βαγίων, Κωπαϊδας, αλλά και οχήματα προς τους έντονα τουριστικούς προορισμούς Παρνασσού, Αράχωβας και Δελφών.

Τέλος, αναφέρει ότι η παρέμβαση της διαπλάτυνσης και βελτίωσης της Ε.Ο. Θηβών – Λιβαδειάς για την ολοκλήρωση του κεντρικού οδικού άξονα της Βοιωτίας, είναι αναγκαία και επιβαλλόμενη για κοινωνικούς, οικονομικούς, αναπτυξιακούς και οδικής ασφάλειας  λόγους.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση διαπλάτυνση και βελτίωση του οδικού δικτύου της Ε.Ο. Θήβας – Λιβαδειάς και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Null
To Top