Τοπικες Ειδησεις

Για αλαζονεία καταγγέλει τον Υφ. Γεράσιμο Θωμά, ο βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης

Η άρνηση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά να απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα για την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ, που είχε θέσει ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, και να καταθέσει τα ζητούμενα έγγραφα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βουλευτή.Ο Γ. Μουλκιώτης καταγγέλλει τον υφυπουργό για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και αλαζονεία.

Σε δελτίο τύπου του βουλευτή Βοιωτίας αναφέρονται τα ακόλουθα: 

Σε ερώτηση με αίτημα κατάθεσης εγγράφων, που είχε καταθέσει ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης με συνυπογραφή και άλλων βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής και αφορούσε τα ζητήματα της εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ, απέστειλε απάντηση στη Βουλή τον Ελλήνων ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς στις 16-6-2020.

Πλην όμως δεν κατέθεσε τα έγγραφα στην Βουλή, αλλά και όπως προκύπτει από το γραπτό κείμενο της απάντησης, το περιεχόμενο είναι εντελώς άσχετο από τα ερωτήματα που είχαν τεθεί. Το σημαντικότερο είναι ότι η απάντηση είναι ίδια, με όσα ο ίδιος εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός, είχε προσέλθει και απαντήσει την προηγούμενη ημέρα 15-6-2020 στην Βουλή, κατά τη συζήτηση της από 10-10-2019 ερώτησης του Γιώργου Μουλκιώτη, που είχε εντελώς διαφορετικά ερωτήματα που αφορούσαν την ΛΑΡΚΟ,  πριν τον διορισμό εκκαθαριστή.

Η συγκεκριμένη αυτή συμπεριφορά του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ουσιαστικά αρνήθηκε να απαντήσει γραπτώς σε συγκεκριμένα ερωτήματα για την εκκαθάριση και να καταθέσει έγγραφα στην Βουλή, αποδεικνύει την λογική της έπαρσης και αλαζονείας, αλλά και της θεσμικής ανεπάρκειας και απρεπούς συμπεριφοράς εξωκοινοβουλευτικού στελέχους της, απέναντι στην διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αλλά και στους αφορώντες η ερώτηση  εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ  και τις τοπικές  κοινωνίες.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε ότι θεωρεί την ενέργεια του υφυπουργού ως αντικοινοβουλευτική και ότι επανακαταθέτει την ερώτηση, ώστε να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για την διαδικασία της εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ και να καταθέσει στην Βουλή τα έγγραφα που ζητούνται. Επίσης την ερώτηση θα απευθύνει και προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, προκειμένου να γίνει γνωστός ο τρόπος αντιμετώπισης της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον  εξωκοινοβουλευτικό  υφυπουργό.

Null
To Top