Τοπικες Ειδησεις

Γιώτα Πούλου: “Η κυβέρνηση επισπεύδει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ”

Συζήτηση με τη  Διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων μεταλλωρύχων “ο Αγ. Ιωάννης”, είχε την Τρίτη και η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου.

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επισπεύδει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και της ζωής τους. Η πανδημία είναι καταστροφική για την Οικονομία αλλά και ευκαιρία κατά την επιχειρηματική αντίληψη της κυβέρνησης… Έχει τώρα την ευκαιρία να διασώσει την ΛΑΡΚΟ αφού δεν εφαρμόζονται τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την Ε.Ε.και μπορεί να εφαρμόσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Μπορεί αλλά δεν θέλει. Η διάσωση της ΛΑΡΚΟ μας αφορά όλους. Αφορά τις τοπικές κοινωνίες, τους Δήμους, την Περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα. Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα τους” τόνισε η κ. Πούλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου Τσιάμη Ι., ο αντιπρ.  Δαραμάρας Β., ο γραμ. . Αθανασίου Α. καθώς και τα μέλη  Κατσιμίχας Γ., Γόγολας Γ. και Νίκας Π. καθώς και  εκπρόσωποι από το Σωματείο εργαζομένων Λάρυμνας, οι Καραγιαννίδης Δ. πρ. και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Ζυγογιάννης Παρ., Καραμέρης Τ. και Κάζας Γ..

Δύο ώρες μετά τη συνάντηση η βουλευτής ενημερώθηκε ότι οι εργαζόμενοι προχώρησαν  σε κατάληψη των γραφείων στη Λάρυμνα αφού τους ανακοινώθηκε από την Διοίκηση ότι θα προβεί στην μείωση της παραγωγής και στην καταγραφή του αναγκαίου προσωπικού.

“Η εκ περιτροπής εργασία και η μείωση των μισθών κατά 50%, είναι η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο της ΛΑΡΚΟ αλλά και της ελληνικής οικονομίας” σημειώνει σε γραπτή ανακοίνωση της η Γιώτα Πούλου.

 

Null
To Top