Τοπικες Ειδησεις

Η “Νέα Εστίαση Λιβαδειάς” συμμετέχει στη διαμαρτυρία ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Με σύνθημα “Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙ” το σωματείο “Νέα Εστίαση Λιβαδειάς” θα συμμετάσχει στην πρωτότυπη εκδήλωση- διαμαρτυρία ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά, την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 8 το βράδυ.  Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία από τους ανθρώπους της εστίασης.

Περισσότεροι από 30 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, καλούν όλους όσους δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό να ζητήσουν το αυτονόητο:
Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

Ο πρόεδρος του σωματείου Νέα Εστίαση, Γιάννης Μουρτζούνης, μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ fm, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών για τη συνέχεια του lockdown, στα καταστήματα εστίασης έως τα τέλη Μαΐου. Παράλληλα εκτίμησε ότι πολλά καταστήματα κινδυνεύουν με λουκέτο, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας και των υποχρεώσεων που θα έχουν συσσωρευτεί τους 2,5 μήνες που θα παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου, θα επιτραπεί η εξυπηρέτηση πελατών εστιατορίων και καφετεριών μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τα 1,5-2 μέτρα και με το πολύ 4 άτομα σε κάθε τραπέζι.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, επιδότηση για το μη μισθολογικό κόστος και ελαστικότερα κριτήρια δανειοδότησης, καθώς πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις δεν πληρούσαν τους όρους για την επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και τη λήψη δανείων με επιδότηση επιτοκίου.

 

 

 

Null
To Top