Τοπικες Ειδησεις

Κάλεσμα στην κινητοποίηση για τη στήριξη του ΕΣΥ

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υγεία, την Τρίτη 7 Απρίλη, Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης και Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων του.

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου αναφέρονται τα κάτωθι:

Οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δίνονται με το σταγονόμετρο στους εργαζομένους, η υποστελέχωση των κλινικών και γενικότερα των υπηρεσιών των νοσοκομείων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων πολλών ετών, έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ να αποτελεί τον φτωχό συγγενή, μέσα σε ένα πλήρως εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, όπου ο ιδιωτικός τομέας κερδοσκοπεί και οι πολίτες πληρώνουν ακριβά για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Αυτό το ΕΣΥ που οι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονιακών δυνάμεων το απαξίωναν για χρόνια, το καλούν τώρα, με ψεύτικα χειροκροτήματα αλλά χωρίς ουσιαστική στήριξη, να σώσει το λαό από την πανδημία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδίδεται σε μια τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια χρησιμοποιώντας ως όχημα την «ατομική ευθύνη» για να κρύψει τις δικές της ανεπάρκειες και τις αδυναμίες του συστήματος υγείας. Προσπαθεί να φιμώσει και να συκοφαντήσει κάθε φωνή που θέτει επί τάπητος την έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την απουσία εμπλοκής της ΠΦΥ, τις ελλείψεις σε ΜΕΘ και ΜΑΠ, την προσπάθεια να καλυφθούν τα τεράστια κενά με ελάχιστους συμβασιούχους, την πραγματοποίηση ελέγχων με το σταγονόμετρο.

Την ίδια ώρα, μην μπορώντας να υπερβεί τον «εαυτό» της και την προσκόλλησή της στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα, προχωρά σε αποφάσεις που δίνουν νέα δωράκια στον μεγάλο ιδιωτικό τομέα, για την ενοικίαση ιδιωτικών ΜΕΘ και την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορονοϊό.

Το προσωπικό των νοσοκομείων, από το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό μέχρι τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τις καθαρίστριες και το παραϊατρικό προσωπικό, δίνουν με αυταπάρνηση αυτή τη μάχη. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις αντιμετωπίζουν αυτό το προσωπικό σαν «αναλώσιμο», αφού δεν του εξασφαλίζουν τα απαραίτητα ΜΑΠ. Οι καθημερινές εκκλήσεις του προσωπικού, για χειρουργικές μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικές στολές και αντισηπτικά, πέφτουν στο κενό και η μόνιμη επωδός των διοικήσεων είναι ότι δε διαθέτουν αρκετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σίτιση, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, όχι μόνο δεν τους εξασφαλίζουν τα αναγκαία ΜΑΠ, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, είτε κινδυνεύουν με απόλυση, είτε μένουν απλήρωτοι.

 Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, για να βγούμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από αυτή την καταιγίδα και δεν ξεχνάμε ότι η δημιουργία ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν για το λαό συστήματος υγείας είναι υποχρέωση της πολιτείας που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Απαιτούμε και διεκδικούμε για όλο το λαό:

Την άμεση στήριξη του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Την πρόσληψη όλων των επικουρικών από τις λίστες αναμονής, το διορισμό των ειδικευόμενων και των ιατρών που έχουν κριθεί και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Το άμεσο άνοιγμα όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Ατομικής Φροντίδας (ΜΑΦ) και την ανάπτυξη νέων για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες. Την μαζική αγορά αναπνευστήρων και εξοπλισμού ώστε θέσεις ΜΑΦ να μπορούν να μετατραπούν σε ΜΕΘ.

Τον εφοδιασμό όλων των υγειονομικών με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Την δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους όσοι χρήζουν διερεύνησης και στην συνέχεια την ιατρική παρακολούθηση τους στο σπίτι από τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Την αύξηση της δυνατότητας των διαγνωστικών τεστ με την αξιοποίηση εργαστηρίων σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα καθώς και την ανάπτυξη νέων εργαστηρίων σε νοσοκομεία. Να τερματιστεί η «συνεργασία» του Παστέρ και της Ιατρικής Σχολής με ιδιωτικά εργαστήρια και ιδιωτικά νοσοκομεία για την πραγματοποίηση ελέγχων.

Να καταργηθούν τα «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Δέσμευση υγειονομικού υλικού και υποδομών ιδιωτικών δομών υγείας. Επίταξη χωρίς αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών, ΜΕΘ, εργαστηρίων όπου αυτό απαιτείται, χωρίς αποζημίωση. Ένταξη όλων των μονάδων υγείας

Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!!

Ο λαός σώζει το λαό!!

 

Null
Πατήστε για να σχολιάσετε

Πρέπει να έχετε λογαριασμό για να στείλετε σχόλιο Σύνδεση

Αφήστε απάντηση

To Top