Τοπικες Ειδησεις

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς, καλεί τα μέλη του στα πλαίσια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων .

Η ανακοίνωση του Συλλόγου :

Οι κινητοποιήσεις πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας διαφορετικής πορείας μέσα στα συνδικάτα, με στόχο την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να είναι ικανό να εμπνεύσει την Εργατική Τάξη και όλους τους εργαζόμενους σε ένα αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους και ανατροπής των  νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων , που εφαρμόζεται και σήμερα στην χώρα ,  παρά την  άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα – μετά από αυτήν της Ιθάκης –  που επιχειρούν να στήσουν ο Πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με κύριο στόχο  να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια  οδηγώντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση.

Οκτώ χρόνια μετά και η επίθεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων που διασφαλίζουν τους δανειστές, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
  • την επαναφορά των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα που έχουν καταργηθεί και την καταβολή το Δεκέμβρη του δώρου Χριστουγέννων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Με αυτά τα αιτήματα διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτέμβρη με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα πρέπει, παρά τις όποιες διαφορές τους να βρεθούν στην ίδια πορεία και ενωτικά, ταξικά και αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Να αντιπαρατεθούν στον εργοδοτικό-κυβερνητικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, στη λεγόμενη κοινωνική συμμαχία και τον κοινωνικό (συν)εταιρισμό.

 

Null
Πατήστε για να σχολιάσετε

Πρέπει να έχετε λογαριασμό για να στείλετε σχόλιο Σύνδεση

Αφήστε απάντηση

To Top