Τοπικες Ειδησεις

Καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων

“Μια δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά” ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος  Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, που βρέθηκε σε αρκετά σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο οποίος φέτος έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Πρώτος σταθμός του Δημάρχου- τον οποίο συνόδεψε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Νίκος Κοβάνης-  ήταν το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Λουτουφί (ΕΕΕΕΚ Θήβας), αρκετές αίθουσες του οποίου ανακαινίστηκαν πρόσφατα μετά από  συνεργασία της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής με τη Διοίκηση του σχολείου,  σε μία προσπάθεια βελτίωσης της σχολικής ζωής των παιδιών με αναπηρία.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος παρέστησαν στον Αγιασμό του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Θήβας. Αντίστοιχα οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρευρέθηκαν σε Αγιασμούς Σχολείων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος στις ομιλίες του τόνισε την ιδιαιτερότητα της φετινής σχολικής χρονιάς και την αναγκαιότητα τήρησης με υπευθυνότητα των κανόνων και οδηγιών για την προστασία της υγείας. Επεσήμανε, επίσης, την αρωγή του Δήμου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου τα λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία και εξέφρασε την αισιοδοξία του.

Τα σχολεία παρέλαβαν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου την πρώτη παρτίδα μασκών, που απέστειλε η ΚΕΔΕ, ενώ σήμερα στα δημοτικά σχολεία μοιράστηκαν και τα παγούρια. Θα ακολουθήσει η διανομή αντισηπτικών, μετά από προμήθεια που ανέλαβε ο Δήμος. Επίσης, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέλαβαν και από ένα θερμόμετρο υπερύθρων μετώπου.

 

 

 

Null
To Top