Περιφέρεια

Κατάληψη στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, στην Αθήνα πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της επιχείρισης. ‘Oπως δήλωσε στο ΣΕΙΡΙΟ fm, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, Δημήτρης Καραγιάννης, oι εργαζόμενοι διεκδικούν την απόσυρση του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, για τριχοτόμηση της εταιρίας, την άμεση χρηματοδότηση και την επαναφορά της ΛΑΡΚΟ σε πλήρη λειτουργία, με διασφαλισμένες όλες τις θέσεις εργασίας.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ένα μεγάλο έγκλημα εις βάρος της εθνικής οικονομίας και ο σχεδιασμός της οδηγεί σε απαξίωση της επιχείρισης, ενώ υπάρχουν τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Παράλληλα σημείωσε ότι η ΝΔ επαναφέρει το σχέδιο για εκποίηση της εταιρίας που είχε εκπονήσει την περίοδο 2006-2008.

Ο κ. Καραγιάννης επέκρινε τους υπουργός Χρήστο Σταϊκούρα και Κωστή Χατζηδάκη για απαξιωτική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους, καθώς δεν δέχονται να συναντηθούν μαζί τους παρά τα συνεχή αιτήματα των σωματείων.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει νέες 24ωρες απεργίες στις 15, 21 και 29 Μαΐου.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης. Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκε και η βουλευτής Γιώτα Πούλου μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ fm.

Null
To Top