Περιφέρεια

Καθησυχαστικός ο ΕΟΔΥ για το κρούσμα κορονοϊού στη δομή της Ριτσώνας

Ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το προσωπικό του προγράμματος PHILOS που υλοποιεί ο ΕΟΔΥ σε ολόκληρη τη χώρα, διενέργησαν έλεγχο σε 63 άτομα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Ριτσώνας για τον νέο κορωνοϊό, σε συνέχεια την ανίχνευσης της νόσου σε λεχώνα Αφρικανικής καταγωγής στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», η οποία διέμενε στη συγκεκριμένη Δομή.

Η ιχνηλάτηση επαφών είναι σε εξέλιξη από το προσωπικό του ΕΟΔΥ καθώς και η απομόνωση των στενών επαφών που προκύπτουν. Εδόθησαν οδηγίες σε όλους τους φιλοξενούμενους της δομής καθώς και στο προσωπικό που εργάζεται εκεί.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των επαφών της γυναίκας είναι αρνητικά και αναμένονται τα υπόλοιπα.

Τη Δομή επισκέφθηκε και ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης ο οποίος δήλωσε ότι «ο μηχανισμός κινήθηκε άμεσα και εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα», μετά τη διαπίστωση ότι γυναίκα που διαμένει εκεί βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ο κ. Λογοθέτης εμφανίζεται καθησυχαστικός για το κρούσμα ενώ όπως επισημαίνει: «δεν ανησυχούμε. Η δομή είναι μεγάλη και οι άνθρωποι μένουν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο».

οι φώτο είναι από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ

Null
Πατήστε για να σχολιάσετε

Πρέπει να έχετε λογαριασμό για να στείλετε σχόλιο Σύνδεση

Αφήστε απάντηση

To Top