Ελλάδα

Κορονοϊός: στους 139 οι νεκροί στη χώρα μας

Δέκα είναι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.576 όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Στα νοσοκομεία 41 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 71 ασθενείς έχουν εξέλθει. Οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους έφτασαν τους 139.

Ο Σωτ. Τσιόδρας δεν προχώρησε σε εκτενή αναφορά στην χρήση των μασκών απλώς αρκέστηκε να πει πως «δεν συστήνονται οι μάσκες με βαλβίδα που χρησιμοποιούν οι υγειονομικοί. Μιλάμε για μια απλή πάνινη ακόμα και χάρτινη μάσκα». Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επανέλαβε πως «υπάρχει κίνδυνος από τη λάθος χρήση της» και πως «δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες όπως η διατήρηση της φυσικής απόστασης».

Τέλος, με αφορμή το άνοιγμα σχολικών μονάδων υπογράμμισε πως οι «λοιμώξεις από τον ιό παρατηρούνται πολύ πιο σπάνια στα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα» και πρόσθεσε πως «η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται να είναι ασυνήθιστη» αν και με όσα γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα οι συστάσεις στα παιδιά ήταν να παραμείνουν στο σπίτι γιατί έχουν υψηλό ιικό φορτίο.

Null
To Top