Τοπικες Ειδησεις

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΩΝ” για μέτρα προστασίας από την πανδημία

Με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργος Μπούτσικος εκφράζει τη διαφωνία της παράταξης του με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και προτείνει μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών από την πανδημία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 Ως  Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή την περασμένη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου Θεσπιέων εκφράσαμε την διαφωνία μας για την διαδικασία αυτή .  Η μέχρι τώρα εμπειρία της λειτουργίας δια περιφοράς είναι αρνητική, καθώς ουσιαστικά χωρίς συζήτηση, χωρίς συμμετοχή και παρέμβαση των μαζικών φορέων της πόλης μας, η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής αποφασίζει όπως επιθυμεί, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κεντρικό επίπεδο, με την κυβέρνηση να νομοθετεί εν κρυπτώ  με «άλλοθι» την πανδημία. Στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, που σήμερα με αφορμή και την πανδημία αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα απαιτούμε:

  • Έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις αυξημένες ανάγκες του επόμενου διαστήματος
  • Λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών. Απολυμάνσεις από εξειδικευμένο προσωπικό, πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών-καθαριστών για τις αυξημένες ανάγκες τους. Νέες αίθουσες διδασκαλίας
  • Δωρεάν παροχή μασκών, αντισηπτικών, γαντιών.
  • Στην προσχολική αγωγή με αφορμή τις αιτήσεις, μέτρα ατομικής προστασίας, μόνιμο διδακτικό προσωπικό και καθαριότητας από τώρα ώστε όταν ανοίξουν  να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για να υποδεχθούν τα παιδιά.
  • Μέτρα για τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, πλατείες, ανοιχτά αθλητικά κέντρα.
  • Για τους εργαζόμενους του Δήμου, τήρηση ωραρίων, δωρεάν παροχή μέτρων προστασίας, ειδικές άδειες στις ευπαθείς ομάδες.
  • Στελέχωση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό,  διεκδίκηση χρημάτων για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη βοήθεια προς εκείνους που θα έχουν αυξημένες ανάγκες το επόμενο διάστημα.
  • Μείωση στο 50% του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους (δημοτικά τέλη) σε καθαριότητα ηλεκτροφωτισμό και πράσινο. Περαιτέρω μείωση για τις ευπαθείς ομάδες.
  • Στήριξη του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.

Να μην πληρώσει ξανά ο λαός, Η ατομική ευθύνη  δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη  για τη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών.

Null
To Top