Τοπικες Ειδησεις

Λιβαδειά: Αρχαιοκάπηλος παρέδωσε αρχαία όπλα και νομίσματα

Αρχαία νομίσματα και συλλεκτικά όπλα εντοπίστηκαν χθες  σε περιοχή της Άρτας από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς

 Αξιοποιώντας τις πληροφορίες του ιδιωτικού ερευνητή,  Γιώργου Τσούκαλη οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς εντόπισαν τα αρχαία αντικείμενα  σε περιοχή της Άρτας στην Ήπειρο.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία πρώην αρχαιοκάπηλου με τον ερευνητή ο οποίος έδωσε ακριβείς πληροφορίες για το σημείο που ήταν κρυμμένα τα όπλα και τα νομίσματα μέσα σε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Αρχικά δόθηκε ως πληροφορία τοποθεσία στην Στερεά και στη συνέχεια η Άρτα.

Ο κ. Τσούκαλης εμπιστεύτηκε και την δεύτερη και ακριβή όπως αποδείχθηκα πληροφορία στην Ασφάλεια Λιβαδειάς και έγινε η επέμβαση.

Με μεγάλη προσοχή οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν τα αρχαία.
Κατασχέθηκαν τυφέκια, περίστροφα, πιστόλες, σπαθιά και (223) νομίσματα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διερευνήθηκε υπόθεση που σχετίζεται με νομίσματα σημαντικής αρχαιολογικής – ιστορικής αξίας και όπλα συλλεκτικής σημασίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, τα όποια παρασχέθηκαν και κατηύθυναν τις έρευνες αρχικά σε περιοχή της Βοιωτίας και στη συνέχεια εκτός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα σε ευρύτερη περιοχή της Άρτας, όπου χθες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (5) μακρύκαννα τυφέκια, (2) πιστόλες (κουμπούρες), (4) περίστροφα και πιστόλι, όλα παλαιού τύπου, πιθανόν ιστορικής – συλλεκτικής σημασίας,
  • αεροβόλο σκοπευτικό, ιταλικής προέλευσης,
  • πιστόλι ρίψεως φωτοβολίδων,
  • (6) σπαθιά και μαχαίρι, με την θήκη του, καθώς και
  • (223) συνολικά νομίσματα, των οποίων η αρχαιολογική προέλευση και αξία θα εκτιμηθεί από υπαλλήλους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Null
To Top