Ελλάδα

Μετά τον σάλο ο Γ. Βρούτσης παίρνει πίσω το απλήρωτο εντεκάωρο.

Έκθετος για πολλοστή φορά ο Γ. Βρούτσης – Παίρνει πίσω πριν καν δημοσιευτεί την απόφαση για δωρεάν υπερωρίες από εργαζόμενους σε καραντίνα

Όπισθεν ολοταχώς για μία ακόμα φορά αναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά τις έντονες αντιδράσεις για το απλήρωτο εντεκάωρο με άλλοθι την καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν καν δημοσιευτεί η επίμαχη ΠΝΠ σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στην εργασία τους και μπαίνουν σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν εντεκάωρο, με τρεις ώρες άμισθης υπερωρίας, ο Γ. Βρούτσης ανέκρουσε πρύμναν και προχωράει σε αλλαγές.

Η Έφη Αχτσιόγλου είχε καλέσει από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση. «Ο εργασιακός μεσαίωνας φαντάζει παράδεισος μπροστά στα νέα σχέδια του κ. Βρούτση» σημείωνε μεταξύ άλλων χτες η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Βρούτσης βρίσκεται έκθετος. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας είχε αναγκαστεί να πάρει πίσω και το σκόιλ ελικικού μετά από την κοινωνική κατακραυγή για τα εκατομμύρια δώρο σε ιδιοκτήτες πλατφορμών.

03 Σεπ 2020
Null
To Top