Ελλάδα

Ο Λ. Αποστολίδης στο ΣΕΙΡΙΟfm για τα αναδρομικά

Στην έκδοση της απόφασης του ΣτΕ της πιλοτικής δίκης (10/1/2020) για τα αναδρομικά αναφέρθηκε ο δικηγόρος της υπόθεσης Λουκάς Αποστολίδης μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟfm.

Όπως είπε έχει κλειδώσει θετικά το 11μηνο 2015-2016 όμως η αγωνία στους δικαιούχους είναι αν τα έννομα αποτελέσματα θα περιορίζονται σε όσους έχουν ασκήσει αγωγές ή θα εκτείνονται σε όλους.

Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των πολιτικών δικών, όταν η πιλοτική δίκη αφορά αποζημιωτικές αξιώσεις, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τα νομικά αποτελέσματα εφαρμόζονται σε όσους έχουν ασκήσει αγωγή και δεν υπάρχουν ζητήματα παραγραφής των αξιώσεων.

Σημείωσε δε ότι  κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα νομικά αποτελέσματα να εκτείνονται σε αυτούς που δεν έχουν κάνει αγωγές καθ’ υπέρβαση του νομικού πλαισίου και σε αυτή την περίπτωση θα βγάλουν την κυβέρνηση από το δίλημμα αν θα δώσει ή όχι αναδρομικά σε όλους τους δικαιούχους με απόφασή της – τροπολογία στη Βουλή. Όσοι βέβαια έχουν ασκήσει αγωγές θα λάβουν τα αναδρομικά εντόκως από τότε που κοινοποιήσαν την αγωγή τους.

“Το μήνυμα «χρήματα δεν υπάρχουν» της κυβέρνησης δεν ευσταθεί ούτε ηθικά, ούτε νομικά, ούτε θεσμικά. Ο σεβασμός στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, αποτελεί το ύψιστο καθήκον της Πολιτείας και του Κράτους Δικαίου” τόνισε ιδιαίτερα ο κ. Αποστολίδης.

Ακούστε τη συνέντευξη του στη Μαρία Σφυρή το πρωί της Τετάρτης

 

Null
To Top