Τοπικες Ειδησεις

Όλα έτοιμα για τις εκλογές- 107.340 οι ψηφοφόροι στη Βοιωτία

Καθ’ όλα έτοιμη για τη διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου, Ευρωεκλογών,  Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών εκλογών, καθώς και των επαναληπτικών, στις 2 Ιουνίου, είναι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

«Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες δράσεις και ενέργειες από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Οι  υπάλληλοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα και στην ώρα τους. Οι εκλογές είναι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας στην οποία ο κάθε πολίτης έχει την δύναμη να εκφράσει ελεύθερα την γνώμη του», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Στα 243 εκλογικά κέντρα της Βοιωτίας καλούνται να προσέλθουν 107.340 εκλογείς.

Χρήσιμες πληροφορίες:

 1. Η ψηφοφορία σύμφωνα με τη Νομοθεσία για την Εκλογή Βουλευτών  (Π.Δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α/15-3-2012) θα διεξαχθεί από ώρα 07:00 έως 19:00.
 2. Στην ψηφοφορία θα συμμετέχουν και οι νέοι εκλογείς που έχουν γεννηθεί κατά το έτος 2002.
 3. Από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς και Θήβας ανακηρύχτηκαν:

3 Συνδυασμοί για τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

– 3 Συνδυασμοί για τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

– 4 Συνδυασμοί για το Δήμο Θηβαίων

– 4  Συνδυασμοί για το Δήμο Λιβαδειάς

– 5 Συνδυασμοί για το Δήμο Τανάγρας

– 5 Συνδυασμοί για τον Δήμο Ορχομενού

 1. Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Φθιώτιδας ανακηρύχτηκαν οκτώ (8) συνδυασμοί για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών.
 2. Με απόφαση του Αρείου Πάγου ανακηρύχθηκαν σαράντα (40) συνδυασμοί (κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων) υποψηφίων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα λάβουν μέρος κατά την εκλογική διαδικασία  της 26ης Μαΐου 2019.
 3. Για την Εκλογική Περιφέρεια Νομού Βοιωτίας συστάθηκαν 243 εκλογικά τμήματα. Για αριθμό εγγεγραμμένων εκλογέων κάτω των 300 έχει συσταθεί  ένα εκλογικό τμήμα . Για αριθμό εγγεγραμμένων άνω των 300 έχουν συσταθεί ζεύγη εκλογικών τμημάτων διακριτά σε Α και Β . Στα τμήματα με την ένδειξη Α θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές Εκλογές και στα τμήματα με την ένδειξη Β θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και οι Κοινοτικές εκλογές. Η αρίθμηση κάθε ζεύγους είναι κοινή και στεγάζονται στο ίδιο εκλογικό κατάστημα και σε συνεχόμενες αίθουσες.
 4.  Συνολικά θα ψηφίσουν 107.340  εκλογείς  εκ των οποίων οι 106.858 είναι βασικοί εκλογείς, 393 ετεροδημότες και 89 κοινοτικοί.
 5. Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εκλογών. Στους εκλογείς θα γίνει γνωστό που ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας που θα εκδώσουν οι Δήμοι του Νομού, 3 ημέρες πριν την εκλογή.
 6. Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμηση του υπέρ υποψήφιων των συνδυασμών για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο παραπλεύρως του ονόματος  με μελάνι μαύρης ή γαλάζιας απόχρωσης:
 • Mέχρι τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης για τις Ευρωεκλογές
 • Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης για τις Περιφερειακές εκλογές
 • Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης για της Δημοτικές εκλογές για την εκλογική περιφέρειά του και έναν σταυρό για τη δεύτερη εκλογική Περιφέρεια του οικείου Δήμου.
 • Μέχρι δύο (2) σταυρούς για κοινότητες άνω των 300 κατοίκων και έναν (1) σταυρό για κοινότητες έως 300 κατοίκους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών.

 1. Θα πραγματοποιηθεί πιλοτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας αποστολής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από Δικαστικούς Αντιπροσώπους 91 εκλογικών τμημάτων του Νομού που επελέγησαν τυχαία από το ΥΠΕΣ με ειδικά κινητά τηλεφώνα. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων στο ΥΠΕΣ από κινητά τηλέφωνα γίνεται παράλληλα με τον καθιερωμένο και προβλεπόμενο τρόπο (τηλεγραφήματα – τηλεφωνική αναμετάδοση).

 

Null
Πατήστε για να σχολιάσετε

Πρέπει να έχετε λογαριασμό για να στείλετε σχόλιο Σύνδεση

Αφήστε απάντηση

To Top