Τοπικες Ειδησεις

Πούλου για κατάργηση τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών στο Γυμνάσιο Λ.Τ Δαύλειας

Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με την κατάργηση  του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Δαύλειας, κατέθεσε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου.

Η Ερώτηση επικεντρώνεται στα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Υπουργός ώστε να εγκριθεί και να λειτουργήσει για το σχολικό έτος 2020-2021, το ολιγομελές τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών στη Β’ Λυκείου του Γυμνασίου Λ.Τ Δαύλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Απόφαση της Υπουργού που εκδόθηκε το Σεπτέμβριο με θέμα «Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2020-21» ενώ σωστά εγκρίθηκαν τα αντίστοιχα τμήματα του Ακραιφνίου και Διστόμου δεν εγκρίθηκε το ένα τμήμα της Δαύλειας σηματοδοτώντας μία δυσμενή διάκριση.

Για το θέμα σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του σχολείου, από τα μέσα της περασμένης βδομάδας, ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία του τμήματος και να μην αναγκαστεί η μοναδική μαθήτρια του να μεταγραφεί σε άλλο σχολείο.

Null
To Top