Περιφέρεια

Σε ετοιμότητα για τον “Ιανό” η Π.Ε Βοιωτίας

Ενόψει “Ιανού” προετοιμάζεται η Π.Ε Βοιωτίας. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει από αύριο και την περιοχή μας  με ισχυρές βροχές και κίνδυνο πλημμυρών.

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο εφιστά την προσοχή όλων ενώ οδηγίες δόθηκαν και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος σε έκτακτη ενημέρωση έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Όπως ενημερώνει η Π.Ε Βοιωτίας, ως το μεσημέρι της Πέμπτης, θα έχει ολοκληρωθεί το άνοιγμα των φραγμάτων σε όλο το Κωπαϊδικό πεδίο.

Όλα τα φράγματά από τη Χαιρώνεια ως τη Ράχη και το Γερμανικό, καθώς και η εσωτερική και η κεντρική αδειάζουν κατευθύνοντας το νερό προς την Υλίκη, για να είναι σε ετοιμότητα να υποδεχθούν τη νέα κακοκαιρία.

Μηχανήματα έργου τοποθετούνται σε κομβικά σημεία του κάμπου έτοιμα να επιχειρήσουν εάν παραστεί ανάγκη καθώς και σε αυξημένη ετοιμότητα  βρίσκεται και όλο το προσωπικό της Π. Ε. Βοιωτίας.

«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και προσπαθούμε να διαχειριστούμε με τον ορθολογικότερο τρόπο και στο σωστό χρόνο τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα πλήξουν το Νομό μας», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, η οποία προχώρησε και σε σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι οδηγίες του Νίκου Χαρδαλιά προς τους πολίτες

Ο κ. Χαρδαλιάς προέτρεψε τους πολίτες, κυρίως των περιοχών που θα πληγούν πρώτες, να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να ακολουθήσουν τις τρεις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Πρώτον, όσοι βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς χειμάρρους ή ακτές αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειο, ημιυπόγειο ή ισόγειο. Ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε σε πολίτες που διαμένουν σε κτίσματα κοντά σε χειμάρρους ή ακτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν αλλού για τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Δεύτερον, αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση, ασφαλίστε τις πόρτες και μετακινηθείτε σε υψηλότερα επίπεδα, σε περίπτωση πλημμυρών.

Τρίτον, μην διασχίζετε χειμάρρους ή ρέματα για κανέναν λόγο είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

Null
To Top