Τοπικες Ειδησεις

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΑΒ η Γιώτα Πούλου

Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΑΒ στο Υπουργείο Οικονομικών, που πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 1η Ιουνίου, συμμετείχε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου μαζί με του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα και  Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

Σε δηλώσεις της η κ. Πούλου τόνισε:

“Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας, στρατηγικής σημασίας για την στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και οφείλει την επάρκειά της στο άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της.

Η συρρίκνωση μισθών και εργασιακών κεκτημένων, που εξήγγειλε η κυβέρνηση (κατάργηση μη μισθολογικών παροχών, περικοπή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας), στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκτίθενται καθημερινά σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και υποβαθμίζουν τη λειτουργία της  ΕΑΒ και οδηγούν σε απαξίωσή της.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας, που πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της άμυνας της χώρας.”

Η κ. Πούλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, από τη θέση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΑΒ.

Το θέμα θα συζητηθεί στη νεώτερη έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου το απόγευμα της Τετάρτης καθώς είναι πολλοί οι εργαζόμενοι της επιχείρισης από το Δήμο Λεβαδέων.  

 

Null
To Top