Τοπικες Ειδησεις

Συνάντηση Πούλου με αμπελουργούς της Άσκρης

Με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, Ν. Χολιασμένο, το γεωπόνο Μ. Πικάση, καθώς και εκπροσώπους των αμπελουργών της περιοχής, συναντήθηκε η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου.

Της εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους εστιάζοντας στα μέτρα τα οποία απαιτούν να λάβει άμεσα η Πολιτεία για την απορρόφηση της παραγωγής, για την διαμόρφωση των τιμών  στα περσινά επίπεδα, καθώς και τη χορήγηση άτοκων δανείων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα κόστη παραγωγής.

Επίσης, οι παραγωγοί επέκριναν την καθυστέρηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πρόγραμμα της Πρώιμης Συγκομιδής («πράσινος τρύγος»), καθώς και την έλλειψη σχετικής ενημέρωσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού αντί του Απριλίου ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου, όταν οι αγρότες είχαν ήδη επωμισθεί όλο το οικονομικό βάρος της καλλιέργειας.

Η κ. Πούλου δεσμεύτηκε να συντονίσει τις προσπάθειες, από κοινού με τους αμπελουργούς του Δήμου Τανάγρας – Ασωπία, Άρμα, Στεφάνη, Καλλιθέα, Άγ. Θωμάς, Κλειδί – προκειμένου να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Null
To Top