Περιφέρεια

Σύσκεψη Παπαθωμά με τους εμπορικούς συλλόγους για το ωράριο λειτουργίας

Μήνυμα ότι ο νόμος θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και για όλους, όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, έστειλε για μία ακόμη φορά η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων του νομού, το πρωί της Τρίτης στο γραφείο της.

Δύσκολη εξίσωση αποτελεί η λειτουργία των μίνι μάρκετ και των μπακάλικων στα χωριά, που συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτά πλην των περιοχών στις οποίες ισχύει το τουριστικό ωράριο.

Όσοι επιχειρηματίες δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί με το νόμο απειλούνται με πρόστιμα έως και 10.000ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους των  Εμπορικών Συλλόγων, Λιβαδειάς, ο Πρόεδρος  Θοδωρής Ζησιμόπουλος και ο γραμματέας  Αργύρης  Νίκας, Θήβας ο Πρόεδρος Τάσος  Σαμιώτης και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Γκέλης, Αλιάρτου, ο Πρόεδρος ταξιάρχης Θεοδωρογιάννης  και ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Κολοβός, Ορχομενού ο Πρόεδρος Ιωάννης Κιαλιός και η γραμ/ας Ιωάννα Παναγιωτίδη, Σχηματαρίου, ο Πρόεδρος Ταξιάρχης Τελκής  και η Δ/νση Ανάπτυξης  της Π.Ε. Βοιωτίας.

Στην ενημέρωση, από την πλευρά της Περιφέρειας, τονίστηκε ότι είναι δεδομένο τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με το νόμο  4177/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, λειτουργούν εφτά Κυριακές το χρόνο, εκτός από τα εμπορικά του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και Δηλεσίου που ισχύει το τουριστικό ωράριο, και των εμπορικών καταστημάτων των Δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου οι οποίοι μετά από εισήγησή τους καθώς και  των συλλόγων τους, λειτουργούν την περίοδο των παζαριών τους.

«Ενημερώσαμε σήμερα για άλλη μια φορά τους Εμπορικούς μας Συλλόγους και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το ωράριο λειτουργίας και την  ορθή του χρήση. Οι υπηρεσίες της Π. Ε. Βοιωτίας θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νομό. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης  και δεύτερης  κατηγορίας. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλοι ίσοι. Η σημερινή συνάντησή μας έλαβε χώρα μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης και βεβαίως θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε άριστη συνεργασία με τους Εμπορικούς  μας Συλλόγους  για το καλό των καταστημάτων καθώς και των εργαζομένων του Νομού Βοιωτίας» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Null
To Top