Τοπικες Ειδησεις

Τέσσερα το κρούσματα κορονοϊού στη Δαύλεια- φόβοι για “λοκ ντάουν”

Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες διερεύνησης των κρουσμάτων που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Δαύλειας του Δήμου Λεβαδέων, μετά την ανίχνευση του πρώτου κρούσματος της 46χρονης.

Συνολικά τα θετικά κρούσματα είναι 4, η κόρη της 46χρονης με το  νεογέννητο μωρό της, το οποίο μαζί με τη μητέρα έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα και ο σύντροφος της μητέρας.

Τα αρνητικά κρούσματα του στενού περιβάλλοντος των θετικών κρουσμάτων τέθηκαν σε δεκαπενθήμερη κατ΄ οίκον καραντίνα.

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα καθώς και της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά , ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απομάκρυνση των κρουσμάτων σε άλλη Περιφέρεια όπου είναι και ο τόπος κατοικίας τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας, σε δηλώσεις τους τόνισαν:

«Σε απόλυτο συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ, το Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Θάνου Τσαντίλα, καθώς  και την Ελληνική Αστυνομία, τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι για τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων.

Παρακαλούμε τους πολίτες της Δαύλειας  αλλά και του ευρύτερου Δήμου, να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας έτσι όπως ενημερώθηκαν με την παρουσία τόσο του Δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα, όσο και τη δική μας, στην Τοπική Κοινότητα Δαύλειας.

Εδόθησαν σχετικές οδηγίες  στο Δήμο για τη διαχείριση του θέματος.

Ο ιός  είναι εδώ. Με ψυχραιμία και σύνεση διαχειριζόμαστε όλοι τις καταστάσεις και βεβαίως η ατομική ευθύνη του καθενός μας είναι εκείνη, η οποία θα ελαχιστοποιήσει από δω και μπρος  τα κρούσματα.

Το πρωί, στο γραφείο του δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου, με την κ. Ππαπαθωμά και τον κ. Καρακάντζα, όπου επισημάνθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης.

Στη συνέχεια, και οι τρεις βρέθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα της Δαύλειας και ενημέρωσαν το τοπικό συμβούλιο και τους υπαλλήλους για τα μέτρα προστασίας που  πρέπει να ληφθούν ώστε να αποτραπεί ένα “λοκ ντάουν” στο χωριό.

Εν τω μεταξύ η μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, έκλεισε μέχρι 6 Αυγούστου με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ο σύντροφος της νεαρής μητέρας, βρίσκεται επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό στον σπίτι του στην Αθήνα.

Null
To Top