Aθλητικα

Βήμα βήμα στα ΧΝΑΡΙΑ των ΗΡΩΩΝ, Θεσπιές- Θερμοπύλες

Παρά τις αντιξοότητες, λόγω κορονοϊού πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ο μεγάλος επετειακός αγώνας “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ” Θεσπιές – Θερμοπύλες, στη μνήμη των 700 Θεσπιέων, 2.500 Χρόνια μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργου Ντασιώτη:

Ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων, έδειξε με αυτή τη διοργάνωση πως μπορεί να τιμήσει λαμπρά γεγονότα της ιστορίας, με τρόπο ΑΣΦΑΛΗ και ΣΟΒΑΡΟ, να κερδίζει τη ΣΤΗΡΙΞΗ και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ όλων και να εμπνέει το ΣΕΒΑΣΜΟ.
Ο μεθοδικός τρόπος οργάνωσης έδειξε πως τις μεγάλες διοργανώσεις, δεν τις εξασφαλίζει το μέγεθος του Φορέα, αλλά η ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ του και οι ΣΥΜΜΑΧΊΕΣ που δημιουργεί.
Δεν την πήραμε τυχαία, εξάλλου, την πιστοποίηση από τη Γ.Γ.Α. για την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Ο ΧΩΡΟΣ της εκκίνησης στις Θεσπιές, σε ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ άλλαξε όψη, διαμορφώνοντας ένα ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ, που εντυπωσιάζει.

Τα Εγκεκριμένα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ, τα κάναμε ακόμη πιο αυστηρά για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ όλων είναι οι άνθρωποί μας.
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ,καταρχήν,αιρετοί ,υπάλληλοι και εθελοντές που αργάνωσαν το χώρο της εκκίνησης και της εκδήλωσής. ΑΨΟΓΟΙ !!!!
Η αλήθεια είναι πως με είχαν ,ίσως και λιγο πιεστικά ,πάνω απ το κεφάλι τους. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!

Η κα ΕΦΗ ΚΟΥΡΟΎΝΗ, αρχαιολόγος που με την σύντομη και μεστή ομιλία της παρουσίασε την διάσταση των ιστορικών γεγονότων.

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ,  Αντιπεριφερειάρχες, Παπαθωμά Φανή και Κυρμανίδης Ηλίας. Οι Δήμαρχοι Ταγκαλέγκας Γιάννης, Στιβακτή Αθανασία,Καραϊσκος Θύμιος, Περγάλιας Βασίλης και Αναστασίου Γιώργος.
ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ με τους Συνεργάτες τους και πολλούς ανθρώπους!!!!!

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ σε όλη τη διαδρομή που με την καθοδήγηση των Δημάρχων δημιούργησαν ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ 102 χιλιομέτρων,δίνοντας τεράστια αξία στο αθλητικό γεγονός.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της νύχτας ακολούθησα με συνεργάτες μου όλη τη διαδρομή και σταμάτησα σε όλους τους σταθμούς. Είδα πολλούς ανθρώπους,να βρίσκονται εκεί με όρους ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και εισέπραξα ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ και το πρόσωπό μου. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!!!!

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ, που Δημόσια τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε.

Η ΤΡΟΧΑΙΑ, που είχε αναπτύξει ένα απίστευτο δίκτυο σε δύο Νομούς και όλα ήταν ασφαλή.
ΘΕΩΡΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ !!!!

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ Δήμαρχος Σπάρτης που τίμησε την εκδήλωσή μας.
Το αφήγημά μας σε αυτές τις εκδηλώσεις των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών ,είναι η εκ νέου ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των ΘΕΣΠΙΕΩΝ με τους ΣΠΑΡΤΙΆΤΕΣ, υπονοώντας φυσικά την ενότητα του λαού, ενώπιον του κινδύνου, με τους όρους εκείνης της εποχής που όμως πάντα,ως έννοια είναι επίκαιρη.
Νομίζω πως η επίσκεψη αυτή “κλείνει” την ιστορική εκκρεμότητα της απόδοσης τιμής στους 700 Θεσπιείς από τους Σπαρτιάτες.

Τέλος, ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ, αυτοί που βάδισαν στα “”ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ”” και μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε την ιστορία.
Με μεγάλη χαρά και τιμή χειροκρότησα τον πρώτο των πρώτων, στις 5 τα ξημερώματα, που διένυσε τα 102 χιλιόμετρα σε λιγότερο από εννέα ώρες και του πρόσφερα το μετάλλιο της νίκης,ενώπιον του μνημείου των 700 Θεσπιέων.

Null
To Top