Τοπικες Ειδησεις

Υπέρ του αιολικού πάρκου στη “Μεγάλη Λούτσα” η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

Υπέρ της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στη θέση “Μεγάλη Λούτσα” του Ελικώνα γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και συλλόγων. Γνωμοδότησε θετικά με ψήφους 7 έναντι 2 που καταψήφισαν και συγκεκριμένα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μωυσής Μπερμπερής και Λιάνα Καραβασίλη.
Η υπόθεση μεταφέρεται πλέον στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς, όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Κάτοικοι και φορείς, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελικωνίων, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, πραγματοποίησαν ανοικτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επένδυση και διαμηνύοντας ότι θα φθάσουν έως το ΣτΕ, όπως και το 2012, όταν σε αντίστοιχη προσφυγή είχαν δικαιωθεί.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, οι βουλευτές Βοιωτίας Γιώτα Πούλου και  Γιώργος Μουλκιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Γιάννης Μελισσάρης, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Νώντας Κοτσικώνας και Δημήτρης Καραμάνης και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Επιτροπής κατοίκων Αγίας Άννας, Τάσος Κεφαλάς και η Δέσποινα Σπανούδη, εκπρόσωποι της κίνησης πολιτών « Ανεμόμυλος», εκπρόσωποι ορειβατικών Συλλόγων και πολλοί δημότες.
Όλοι, δήλωσαν τη στήριξή τους και διαβεβαίωσαν πως θα αγωνιστούν για να αποτραπεί αυτό το “Περιβαλλοντικό έγκλημα που επιχειρείται με την κάλυψη του δήθεν οικολογικού μανδύα!”.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν τοποθετηθεί αρνητικά η Τοπική Κοινωνία του Ελικώνα, η Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς, οι Τοπικές Κοινότητες της περιοχής, η επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων.
Σημειώνεται δε ότι με ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ Λεβαδέων, ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί, σε περίπτωση έγκρισης της μελέτης από το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με το Σύλλογο Ελικωνίων.
Null
To Top